Hof ter Vrijlegem opent hoevewinkel

Tijdens de Week van de Korte Keten, die loopt vanaf 14 tot 22 mei pakt Hof ter Vrijlegem uit met twee nieuwigheden, namelijk de opening van eigen hoevewinkel én de re-branding van de fel gesmaakte koolzaadolieproducten.

Zaakvoerster Ann Saerens: “Bij ons familiebedrijf telen we al vier generaties lang onze gewassen op een duurzame wijze en vol toewijding. Op zondag 15 mei houden we een opendeurdag van 14 tot 18 uur waar iedereen onze koolzaadolieproducten kan komen proeven en ontdekken tijdens een rondleiding. Er is elk uur vanaf 14 uur een rondleiding met proevertjes en een gratis drankbonnetje. Het Hof ter Vrijlegem is een van de rustpunten tijdens de fietstocht vanaf Kravaalbos langs de deelnemende korteketenproducenten in Aalst, Affligem, Asse en Opwijk.”

De bezoeker kan meteen kennismaken met de nieuwe hoevewinkel. “Dat is een droom die we al lang koesterden. Naast het hele gamma van onze heerlijke koud geperste koolzaadolie van Hof ter Vrijlegem kun je er onder meer terecht voor Rapsodine, wat staat voor een nieuw gamma huidvriendelijke, ecologische cosmetica en eveneens gemaakt op basis van koud geperste koolzaadolie.“

“Ook nieuw is onze koolzaadwas, een geurvrije, witte was gemaakt uit 100% koolzaadolie waarmee je zelf kaarsen kan gieten. De koolzaadwas is verkrijgbaar in pellets die gemakkelijk te doseren en te smelten zijn. In samenwerking met kunstenares Bloe Van Eeckhout uit Roosdaal ontwikkelden we daarnaast een set unieke vuurschalen. Je kan deze laten drijven op de vijver of op een leuke plaats in de tuin zetten tijdens een warme zomeravond. De hernieuwbare brandstof is natuurlijk koolzaadolie.”

Tot slot lanceert Hof ter Vrijlegem de nieuwe merknaam ‘Tresolie’. Alle onze bestaande en nieuwe koolzaadproducten komen geleidelijk onder de meer universele naam Tresolie, wat staat voor heerlijke koud geperste koolzaadolie van Hof ter Vrijlegem. De olie is inderdaad ‘très jolie’, een schat (trésor) die we koesteren. De hele verwerking ‘van zaad tot fles’ gebeurt nog steeds op onze boerderij. Een gezonde, smakelijke en goudgele olie die je kan gebruiken in koude en warme bereidingen voor het hele gezin. Gegroeid met zorg en gemaakt met passie op onze familiale boerderij,” aldus Ann Saerens. (eb)

Meer info: https://hoftervrijlegem.be

Topartikels bij Goeiedag.be