Nieuwe wandeling ‘Duister ten Helleken’ voor Erfgoeddag 2021

Zaterdag 24 april is het opnieuw Erfgoeddag 2021 met dit jaar ‘De Nacht’ als thema. Ook in Lennik wordt een stukje roerend en immaterieel cultureel erfgoed in de kijker gezet. Zo maakt de gemeente van dit moment gebruik om de nieuwe wandeling ‘Duister ten Helleken’ te lanceren.

In het kader van het thema ‘De Nacht’ kunnen burgers kiezen om de wandeling op zaterdag voor het eerst te doen bij het vallen van de avond. De schemerwandeling neemt hen in een lus van 5 kilometer mee voor een duistere tocht in en rond het natuurgebied van De Moeille. Dienst Vrije Tijd ontwierp, met dank aan alle historische (erfgoed)informatie van de Andreas Masiuskring, een gratis brochure die vanaf vrijdag 23 april af te halen is in de bibliotheek of aan het onthaal van het gemeentehuis. Met deze infobrochure in de hand ontdekken wandelaars onderweg interessante historiek, spraakmakende personages, oude legendes, verzinsels en leuke weetjes.

Wandelaars kunnen deze wandeling ook gewoon doen wanneer het hen past, want ook na afloop van Erfgoeddag 2021 blijft de wandeling en de brochure beschikbaar. Vertrek is steeds voorzien aan ’t Nelleken in Eizeringen. Let wel op, want laarzen of stevige stapschoenen zijn aangeraden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland