Resultaten 14de Flitsmarathon.

De resultaten van de 14e flitsmarathon, een gezamenlijke actie van de Federale Wegpolitie en 134 lokale politiezones tegen overdreven snelheid, zijn bekend gemaakt.

De politie heeft gedurende 24 uur, van woensdag 21 april om 6 uur tot donderdag 22 april om 6 uur op maar liefst 775 plaatsen in ons land de snelheid van bestuurders gecontroleerd. De actie heeft als doel: sensibilisering en handhaving. De snelheid van bijna 1 miljoen bestuurders (926.518) werd tijdens de marathon gecontroleerd, Voor 3,81% van e bestuurders werd een proces-verbaal opgemaakt. 179 snelheidsduivels hun rijbewijs werd ingetrokken.

Tijdens de flitsmarathon werden ongeveer evenveel bestuurders gecontroleerd en pv’s opgemaakt als bij de vorige editie in oktober 2020. Het aantal ingetrokken rijbewijzen is wel fors gedaald van 331 naar 179.

Topartikels bij Goeiedag.be