25 kinderen op techniekamp

Het nieuwe jaar is in de Techniekschuur Lennik alvast met veel enthousiasme ingezet. Vijfentwintig kinderen hebben een tweedaags techniekkamp gevolgd. Ze hebben met een computergestuurde lasercutter gewerkt, ze kregen een basis mee van elektrische schema’s, hebben gaten in ijzer geboord en een circuit gesoldeerd. Dit keer was het eindresultaat een gepersonaliseerd Dokter Bibber spel dat elk kind op zijn eigen foto heeft uitgewerkt en verpakt in een stevige zelfontworpen houten doos.  (Lees verder onder de foto)

LENNIK TechniekampNa twee dagen les volgen, knutselen en vooral hard doorwerken waren alle kinderen net op tijd klaar voordat de ouders of grootouders naar het resultaat kwamen kijken.  Dit keer waren er maar liefst zeven begeleiders die alles in goede banen hebben geleid en die allemaal alweer staan te popelen om de volgende techniekkampen te begeleiden.

Hoewel de Techniekschuur Lennik pas een jaar geleden werd opgericht, begint het in Lennik en omstreken al een vaste waarde te worden dankzij zijn wekelijks repair café op dinsdagavond en de techniekkampen voor kinderen. De recentelijk ondertekende samenwerking met de gemeente Lennik zorgt er oneer andere voor dat de kinderen uit Lennik een korting krijgen op het inschrijvingsgeld voor de kampen.

Binnenkort worden de kampen voor de komende schoolvakanties en andere activiteiten uitgewerkt. Het staat wel al vast dat er weer hoogtechnologisch gaat geknutseld worden in Lennik.

Meer informatie op www.techniekschuur.be
 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland