Gronckelbier goed voor zilver in Portugal

Goed een jaar geleden startte cartoonist Erwin Vanmol zijn eigen brouwerij in Eizeringen (Lennik): Vrijstaat Vanmol. Vanmol brouwde een biertje genoemd naar de advocaat Frans-Jozef De Gronckel die de steek tussen Zenne en Dender de naam ‘Patjottenland’ gaf.

Het ambachtelijk Gronckelbier is blond en heeft 6,7 graden alcohol. Het is te verkrijgen in flessen van 33 of van 75 cl. Naast Gronckel bracht Vrijstaat Vanmol ook al drie andere bieren op de markt: Gronckel Tripel, Janimal (een fris hoppig bier van 3,3%) en het cigarpairing-bier Cohiba Atmosphere, dat enkel te verkrijgen is in de La Casa del Habano-vestigingen in Antwerpen en Maastricht.

Maar het was de Gronckel die tijdens de iBEERian Awards 2017 in Portugal een zilveren medaille in de wacht sleepte.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland