Frederic Herman en Laetitia Indekeu zijn nieuwe uitbaters van horecazaal De Kring in Herne

Na een zoektocht van zo’n jaar heeft De Kring in Herne nieuwe uitbaters gevonden.

Frederic Herman (44) en Laetitia Indekeu (40) zullen vanaf februari 2024 De Kring weer nieuw leven inblazen. Beiden hebben ze alleszins al ervaring in de bier- en caféwereld. Frederic heeft tien jaar gewerkt bij brouwerij de Koninck en Laetitia werkte als student in een café. Zij is ook, zoals haar achternaam getuigt, familie van de oprichter van de Cristalpils en heeft de liefde voor bier dus in haar bloed zitten. Frederic is dan weer een plaatselijke dartslegende en zal die sport ook meenemen naar De Kring.

De gemeente Herne kocht de horecazaak in 2022 via een coronasubsidie. “Wij wilden niet dat de zaal en het café opgekocht werden door een projectontwikkelaar. We willen het verenigingsleven blijven garanderen in ons centrum”, vertelt burgemeester Kris Poelaert (CD&V). “De verenigingen van Herne hebben nu de garantie dat zij hun activiteiten kunnen voortzetten.”

Evenementen

In het café zal af en toe een fuif mogen gegeven worden, maar ook andere evenementen kunnen er doorgaan. Buiten komt er ook een terras. De Kring zal van donderdag tot en met zondag open zijn van 10 of 12 uur tot 1 uur ‘s nachts en maandag van 14 tot 22 uur.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland