Grote controle actie in Zellik op dag van de vrachtwagenchauffeur.

Gisteren was het de Dag van de Vrachtwagenchauffeur en dat wilden Vlaams minister van Financiën, Matthias Diependaele, en Vlabel Controle niet onopgemerkt laten voorbijgaan. In Zellik was er een grote controleactie.

Het is de eerste keer dat de drie erkende transportfederaties in ons land de Dag van de Vrachtwagenchauffeur samen organiseren. Die vrachtwagens reden dit jaar 3,3 miljard kilometer op onze Vlaamse wegen voor een recordbedrag van 565 miljoen euro aan kilometerheffingen. Daarbovenop komen nog eens 12 miljoen euro aan boetes. In Zellik controleerde Vlabel Controle of vrachtwagens technisch in orde zijn.

“Zo kijken we naar de banden en de remmen en controleren of de vrachtwagen niet te veel geladen is”, zegt Kristof Lostermans. “Ik denk dat we intussen zo’n twintigtal vrachtwagens gecontroleerd hebben. En tot mijn grote spijt moet ik toegeven dat de meerderheid van de voertuigen niet in orde zijn.” Vooral tegen het maximale tonnage en technische voorschriften worden veel inbreuken gepleegd.

Topartikels bij Goeiedag.be