Schilderij voor Hanne Verbruggen verkocht voor 4.200 euro

Het unieke schilderij dat kunstenaar Michael Peetermans maakte voor topatlete Hanne Verbruggen is verkocht. Een man uit Herne deed op het laatste moment een bod van 4.200 euro. Dat stevig duwtje in de rug is welgekomen voor Hanne, want een groot deel van de kosten om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokyo is voor haar eigen rekening.

Marathonloopster Hanne Verbruggen uit Herne plaatste zich voor de Olympische Spelen in Tokyo. Maar, die deelname kost handenvol geld. Haar vliegtuig en verblijfskost in het Olympisch dorp zijn betaald door het BOIC, maar voor alle andere kosten zoals het materiaal moet ze zelf opdraaien, en dat komt neer op zo’n 10.000 euro. Eerder verkocht de loopster al mattentaarten, en om haar een extra duwtje in de rug te geven, veilde kunstenaar Michael Peetermans (34) per opbod een uniek schilderij van Hanne in Japanse setting. Dat schilderij heeft nu zo’n 4.200 euro opgebracht en dat geld gaat volledig naar de ondersteuning van de topatlete. 

Door het grote succes van de vorige mattentaartenverkoop, organiseert Hanne overigens een vervolg. “Afgelopen maanden heb ik zo’n 1.000 mattentaarten kunnen verkopen”, zegt Hanne af. “Voor deze tweede lading kan iedereen een bestelling plaatsen tot zaterdag 12 juni.” Je betaalt 6 euro voor twee middelgrote mattentaarten, 6.5 euro voor drie rijsttaartjes en voor 3 carré confituurkes kost ook 6.50 euro. Bestellen kan via Facebook, maar je kan ook mailen naar hanneverbruggen@hotmail.com. Afhalen gebeurt op zaterdag 19 en zondag 20 juni.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland