Opnieuw bezoek mogelijk in AZ Jan Portaels vanaf dinsdag

Voor het eerst in zeven maanden wordt er vanaf dinsdag opnieuw bezoek toegelaten bij patiënten in het AZ Jan Portaels.

Momenteel is er al sinds vorig najaar helemaal geen ‘normaal’ bezoek mogelijk in ziekenhuis, op enkele uitzonderingen voor palliatieve patiĂ«nten of op pediatrie na. Daar komt nu dus verandering in. Vaste bezoekers zullen vanaf hun naasten dagelijks terug kunnen bezoeken tussen 17.15 en 18.15 uur en 18.30 en 19.30 uur. Dat zal afwisselend per tijdslot in de even en oneven kamernummers kunnen om te vermijden dat er drukte ontstaat. Een nachtwaker zal ‘s avonds controleren of de maatregelen worden nageleefd.

Het is duidelijk dat patiĂ«nten en hun familie naar de versoepeling snakken. “We merken op de verschillenden diensten dat de mensen er echt nood aan hebben. Het werd eigenlijk onhoudbaar”, zegt woordvoerster Helena Polfliet. “Bij voorkeur komen er gevaccineerde bezoekers maar dit kan uiteraard niet afgedwongen worden.”

De corona-afdeling van het ziekenhuis blijft wel nog geopend. Er liggen momenteel 13 Covid-patiënten in het ziekenhuis waarvan drie op Intensieve Zorgen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise