Gemeente stelt openluchtlocaties ter beschikking van verenigingen

De gemeente stelt vanaf 1 juni vier openluchtlocaties gratis ter beschikking voor Grimbergse verenigingen. Zowel op het Kerkplein als aan CC Strombeek en POC Humbeek en PC Beigem kunnen de verenigingen terecht.

In september 2020 stelde de gemeente Grimbergen, in samenwerking met de adviesraden, een bestedingskader op voor het noodfonds dat ter beschikking werd gesteld voor jeugd- sport- en cultuurverenigingen. Hierbij werd rekening gehouden met de noden van de Grimbergse verenigingen. Zo kwam er een groeimanager, ontving iedere vereniging een hygiënebox, is er logistieke ondersteuning,…

Eén van die noden waren ook openluchtlocaties. “Bij de eerste versoepelingen is het heel belangrijk dat er voldoende activiteiten in open lucht kunnen georganiseerd worden. Daarom stellen we vanaf 1 juni vier openluchtlocaties gratis ter beschikking van de verenigingen”, zegt schepen van cultuur Philip Roosen (N-VA).

De eerste locatie is het kerkplein in Grimbergen-centrum. Dit kerkplein wordt uitgerust met een podiumwagen, hekkens, tafels en stoelen. Ook is er elektriciteit en water aanwezig indien gewenst.

Daarnaast ging de gemeente een samenwerking aan met CC Strombeek. Grimbergse verenigingen kunnen gebruik maken van het podium op ‘KOER 1853.’ Hier kunnen ze genieten van een volledig technisch uitgerust podium én technische ondersteuning.

Om ook kleinere activiteiten te kunnen organiseren in de buitenlucht sprak de gemeente af met POC Humbeek en PC Beigem dat ook zij hun buitenlocatie openstellen voor de verenigingen. Hier zijn tafels en stoelen aanwezig zodat verenigingen kleinere activiteiten kunnen organiseren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise