Buitenspeeldag in coronaproof jasje

Traditioneel gaat op woensdagnamiddag 21 april de buitenspeeldag door in het Dominicanessenklooster in Herne. Geen groots evenement dit jaar, maar wel een aangepaste en coronaproof versie waarbij 60 kinderen opgevangen kunnen worden. Kinderen van 3 tot 12 jaar moeten wel verplicht ingeschreven worden.

De zes Hernse jeugdverenigingen nemen de buitenspeeldag op 21 april deze keer over van de gemeente. Er zal gewerkt worden in 6 bubbels van 10 kinderen op zes verschillende locaties per leeftijd. Deze zullen doorgaan in het Parochiaal Centrum Herne, GBS De Regenboog Herfelingen, kaatsplein Chiro Kokejane, het Dominicanessenklooster en Wippewei Sint-Pieters-Kapelle van 14 tot 17.30 uur. 

In normale omstandigheden wordt het kind begeleid door een ouder, maar dat is nu niet mogelijk. Het kind wordt afgezet en nadien opnieuw opgehaald. Inschrijven is verplicht via www.eventbrite.be en kan tot 18 april. Een sapje en een appel worden coronaproof aangeboden door lokaal bestuur Herne.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland