Rusthuisbewoners krijgen huisdieren op bezoek

 

Mobiele zorgboerderij Huppeldepup kwam deze week op bezoek bij residentie Anemoon in de Begonialaan. “Bedoeling was de rusthuisbewoners nog eens te laten genieten van het contact met de diertjes”, zegt hoofdverpleegster Marina Delvoye. “En het was een groot succes. Onze bewoners waren heel tevreden. De kippen, cavia’s, konijnen en een hond werden op een lange tafel gezet waar eerst kunstgras op was gelegd. Normaal was er ook een schaap voorzien maar dat was niet doenbaar door het regenweer.”

De bewoners konden de diertjes aaien en in een handdoek op hun schoot nemen. “Sommige van hen hadden in hun jeugd of later wel nog konijnen of kippen gehad maar dat was voor hen al zo lang geleden. Dit contact met de dieren was voor hen dan ook heel erg bijzonder. Dit is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!