EXCLUSIEVE PEILING GRIMBERGEN: Drukke dagen van onderhandelingen

Het verlies van twee zetels door CD&V wordt niet opgevangen door de winst van één zetel door Groen zodat de huidige coalitie – als deze peiling waarheid wordt – zijn krappe meerderheid verliest. Vier partijen halen elk zes zetels (CD&V, NVA, Open VLD en Vernieuwing). Drie van hen kunnen samen een coalitie vormen die 18 zetels haalt, een krappe maar voldoende meerderheid. Er is ook een meerderheid mogelijk met 2 van de 4 ‘grote’ partijen plus Groen en sp.a. De kiezer laat dus heel wat mogelijkheden open.

Het zal aan de politici zijn om deze mogelijkheden in te vullen. Wordt de coalitie uitgebreid of komt er een totaal nieuwe coalitie uit de bus. Het riskeert een drukke periode van overleg te worden als … de resultaten van deze peiling ook de resultaten zullen zijn op 14 oktober. Er dient immers steeds rekening te worden gehouden met een foutmarge van 3 tot 5%.