EXCLUSIEVE PEILING MERCHTEM: Lijst 1785 verliest meerderheid

Als onze peiling waarheid wordt, dan verliest Lijst 1785 (voorheen LvB) zijn absolute meerderheid. Op basis van de zetelverdeling (12-5-4-3-1) zijn heel wat coalities mogelijk. Als grootste fractie zal de groep van Maggie De Block mogelijk aan zet zijn om een coalitie te sluiten met CD&V of NVA of PRO. In deze scenario’s lijkt Groen uit de boot te vallen. Ook deze keer blijven ze op een zucht van een tweede zetel steken.

Maar er is ook een ‘alles tegen één’ verbond mogelijk waarbij alle oppositiepartijen de krachten bundelen tegen Lijst 1785. Zal PRO bij die mogelijkheid als grootste partij de burgemeester leveren? Het blijft voorlopig koffiedik kijken. Er zijn immers nog altijd heel wat mensen die nog onbeslist zijn en pas in het stemhokje hun keuze maken. Het woord is dan volledig aan de kiezers. Er dient ook steeds rekening worden gehouden met een foutenmarge van 3 tot 5%.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...