Huis van het Kind Pajottenland organiseerde partnerdag met als thema ‘cultuursentief handelen’

Elk jaar houdt Huis van het Kind Pajottenland een partnerdag met een specifiek thema. Dit jaar was dat thema ‘cultuursensitief handelen’. Maatschappelijk werkers, scholen, en andere partners van Huis van het Kind waren aanwezig op deze vorming in Gemeenschapscentrum De Cam.

Dinsdag 14 november hield het Huis van het Kind Pajottenland hun jaarlijkse vorming in Gemeenschapscentrum De Cam in Gooik. Deze vorming was afgestemd op zij die nieuw zijn in het werken in een diverse context en in direct contact komen met mensen met een diverse achtergrond. Ook partners die al enige tijd in het werkveld zitten waren hier aanwezig omdat het in contact komen met mensen met een migratieachtergrond, ook voor hen nieuw kan zijn. Tijdens deze vorming konden alle partners van elkaar leren over dit type situaties.

Er waren heel wat partners aanwezig: kinderopvang, scholen, Ligo (Nederlandse taallessen voor anderstaligen), begeleid wonen en maatschappelijk werkers. Zij gingen nadien naar huis met een kleine attentie.

Het Huis van het Kind Pajottenland is een samenwerkingsverband tussen alle lokale organisaties binnen elke gemeente die ouders ondersteunen in hun opvoedingstaak.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland