Den Boskant Peizegem wint ook derby op Merchtem United B

Verbroederende voorzitters, geen hakbijl-gedoe op het terrein en finaal Den Boskant dat met de zege aan de haal ging, dat was de Merchtemse derby in 4PB. De Peizegemnaren hadden in de heenronde thuis gewonnen met 5-0.

Merchtem United B is ondertussen een goed voetballend team en dat ze de burenclash verloren hebben ze toch wel aan zichzelf te danken. Wie in de openingsminuten drie kansen laat liggen en op dat vlak bij de rust afklokt op een half dozijn missers, dan wordt het uiteraard moeilijk.

Na de herneming verstuurde Joren Van Stappen een verre vrije trap en iedereen stond er naar te kijken tot die tegen de touwen ging (0-1). Nog geen tien minuten later tekende Matthias Janssens, die later nog rood zou krijgen, voor 0-2.

Iben Sfez zorgde nog wel voor de aansluiting maar het team van trainer Geert Vanderidt geraakte niet meer langszij. Door deze zege blijft Den Boskant meedraaien bovenin. Merchtem United B staat op de elfde plek. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk