The Shooting Range, de olympische schietstand in Opwijk is een feit

In aanwezigheid van Vlaams minister van Sport Ben Weyts werd vrijdagavond 15 december de olympische schietstand “The Shooting Range” in Opwijk officieel geopend. Droeshout is meteen op de kaart gezet want dit complex in Opwijk is niet zo maar een plekje waar men wat kan gaan schieten. Wat is het dan wel? Deze realisatie is gewoon het neusje van de zalm die zijn gelijke niet heeft in Vlaanderen en voor elke schutter de perfecte speeltuin is om het zo te stellen. Niet alleen de schutters kunnen er terecht, het is gewoon een multisportgeheel en wie het zo niet begrepen heeft op het sporten zelf kan ook in de mooie bar annex ruim terras terecht. Vanaf 2 januari 2024 is het zover.

Waar vroeger Droeshout voetbalde en daarna de Pit-Stop resideerde is in een mum van tijd een geweldig complex neergepoot of liever onder de grond gestopt. In oktober 2022 werd het terrein omgewoeld en kregen de schietstanden gestalte. Iets meer dan een jaar later, zonder hinder voor de omwonenden en met het werk van overwegend vakmensen uit de regio, staat The Shooting Range aan Steenweg op Vilvoorde te blinken. Althans het hoofdgebouw want al de rest is naadloos geïntegreerd in het landschap.

Het aanbod is niet min met 8 schietbanen op 100m indoor, 10 schietbanen op 25m indoor, 10 schietbanen luchtdruk op 10m indoor, 10 schietbanen luchtdruk op 10m outdoor/biatlon, boogschieten 18m indoor en 6 petanque-pleinen. Daarnaast zijn er nog verschillend kleine zalen voor allerhande activiteiten en 70 parkeerplaatsen.

Initiatiefnemers en bestuurders Jos Van Belle en Dirk De Bisschop en hun team mochten terecht een fiere borst opzetten met dit kunststukje. Alle aanwezigen konden die avond een kijkje nemen in de catacomben van de schietstand, waar de Vlaamse Gemeenschap meer dan een half miljoen euro in investeerde. Indrukwekkend is zeker de schietstand van 100m en pas dan realiseert men zich wat een afstand een hectometer wel is. Dat hier wordt gewerkt met de meeste moderne snufjes in dit sportsegment is duidelijk en met het volledige complex erbij komt men aan een kostenplaatje van 4 miljoen euro.

Jos Van Belle dankte in zijn openingstoespraak al de mensen die de realisatie van The Shooting Range hadden mogelijk gemaakt en iedereen die er betrokken bij is. Minister Ben Weyts: “Wie Olympische prestaties wil leveren moet over uitstekende faciliteiten beschikken en dat is ook de reden waarom Vlaanderen in dit project geïnvesteerd heeft.

Schepen Evelien Beeckman, die burgemeester Inez De Coninck verving, was blij dat voor Opwijk gekozen was. “Als gemeente trokken we bij de aanvraag eerst grote ogen, maar met wat we nu zien gaat Droeshout veel naambekendheid krijgen!” Tot slot was er ook nog Koen Van Elsen, burgemeester van Asse en in hier in zijn functie als voorzitter van de politieraad, die ook veel lof had voor initiatiefnemers. “In deze onrustige tijden is waakzaamheid geboden en zodoende is een goede opleiding van onze politiemensen noodzakelijk. Dat kan hier in Opwijk.”

Daarmee is nog maar eens onderstreept dat zowat iedereen die een vuur- of sportwapen hanteert, zowel op professioneel als sportief vlak, zijn weg zal vinden naar Droeshout. En wie weet, levert dat op termijn ook nog olympische medailles op! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be