Gunther De Wilde legt eed af als nieuwe burgemeester van Gooik

Gooik heeft sinds dinsdag 24 oktober een nieuwe, en waarschijnlijke laatste, burgemeester, namelijk Gunther De Wilde (CD&V). Hij legde de eed af in handen van provinciegouverneur Jan Spooren. Hij volgt Simon de Boeck (CD&V) op die sinds september van dit jaar een academische uitdaging aangaat en startte met een doctoraat.

Gunther De Wilde (45) is al vele jaren gekend als schepen en ook als eerste schepen in Gooik: “Ik ben klaar voor een avontuur samen met 9.428 Gooikenaars. Samen gaan we voor een landelijk en groen dorp waar het goed om wonen is voor jong en oud”, zegt nieuwe De Wilde.

Voor de provinciegouverneur blijft de eedaflegging van toekomstig burgemeesters telkens een speciaal moment: “Als voormalig burgemeester weet ik hoe mooi het mandaat als burgemeester is. Je staat dichtbij je burgers en kan zaken realiseren die echt het verschil voor je burgers kunnen maken. In Gooik staat de fusie voor de deur, een belangrijke uitdaging voor de drie gemeentes uit het Pajottenland. Ik heb er alle vertrouwen in dat Gunther De Wilde dat uitstekend zal doen in Gooik”, zegt provinciegouverneur Jan Spooren. 

Bij het begin van 2025 zal Gooik fuseren met Galmaarden en Herne. Dit betekent dus dat De Wilde waarschijnlijk de laatste burgemeester is van Gooik, met een kort termijn van één jaar en twee maanden. De gemeenteraadsverkiezingen in 2024 zullen gericht zijn op de nieuwe fusiegemeente. Het zal dus afwachten blijven wie nieuwe burgemeester zal worden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland