Burgemeester Irina De Knop van Lennik kopvrouw voor Open VLD voor federale verkiezingen in 2024.

In Vlaams-Brabant hebben de voorzitters van de lokale Open VLD afdelingen hun lijstrekkers gekozen voor de verkiezingen van juni 2024. Het werd een woelige zitting, waarop uiteindelijk naast Gwendolyn Rutten ook Irina De Knop als kopvrouw werd verkozen. 

Net zoals alle partijen is de Open VLD volop bezig om haar kieslijsten voor de komende verkiezingen in juni 2024 samen te stellen. Voor het Vlaams parlement stond de uitslag al op voorhand vast: vice-minister-president Gwendolyn Rutten werd zoals verwacht de nieuwe Vlaamse kopvrouw voor de liberalen in Vlaams-Brabant. Zij haalde het met 87 procent van de stemmen.

Maar voor de federale kieslijst was de concurrentiestrijd veel groter. Maar liefst vier kandidaten presenteerden zich voor de koppositie op de lijst. De strijd ging het tussen gewezen staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker, huidig Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde, huidig federaal Kamerlid Tim Vandeput én burgemeester van Lennik Irina De Knop.

Uiteindelijk kwam er een verrassing van formaat uit de bus. In de slotstemming haalde Irina De Knop het met de steun van 57 procent van de aanwezigen.

Topartikels bij Goeiedag.be