Honderden mensen genoten van Gooikse Oogstfeesten

Honderden mensen uit Gooik en omstreken zakten dinsdag af naar de parking voor het gemeentehuis, waar traditiegetrouw de jaarlijkse Pareltjesworp, hét evenement van het jaar, plaatsvond.

De Pareltjesworp gaat altijd door met heel wat toeters en bellen en valt samen met de Oogstfeesten, een organisatie van de lokale Landelijke Gilde. De bekende Vlamingen die dit jaar mee op de hoogtewerker mochten om pareltjes te gooien, waren niemand minder dan Margriet Hermans en dochter Celien. Ze plaatsten zich op een hoogtewerker en gooiden – net zoals de gemeenteraadsleden uit de ramen van het gemeentehuis – chocoladen pareltjes van chocolatier Wim De Broyer in het rond. Er vielen heel wat prijzen te winnen, maar de hoofdprijs was hét gouden hamertje, waarmee je een juweel van Juwelier Paul wint. Er werden ook nog vier andere geschenken weggeworpen in de vorm van waardebonnen die je mag besteden bij de Gooikse handelaars.

Voor de jongsten werd een stukje op de parking afgebakend waar de animatoren van speelplein ’t Foensjske en Piet Piraat de pareltjes mochten werpen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland