Diamant voor Raf en Hilda Asselman-De Leebeeck

In de Oudstrijdersstraat vierden Raf Asselman (85) en Hilda De Leebeeck (83) hun zestigste huwelijksverjaardag. Het diamanten paar trouwde op 10 augustus 1963. Het was niet simpel om de ganse familie op hetzelfde moment samen te krijgen maar eind september is het toch gelukt. Raf en Hilda hebben met Katleen, Dirk, Maarten en Joost vier kinderen. Ondertussen zijn er ook vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Raf werkt tussendoor nog in zijn tuin en Hilda houdt zich bezig met de huishoudelijke taken. Maandelijks maken ze een uitstap en dat kan zowel een museumbezoek als een dagje aan zee zijn.

In een interview van een tijdje gelezen stond onder meer het volgende:

“Raf Asselman, dat is gewoon één van de wandelende encyclopedieën van de gemeente, en je kan geen onderwerp aansnijden waar hij niets over weet. “Alle boeken vanaf de beginperiode, en dat is rond 1800, die op het gemeentehuis liggen, heb ik gelezen. Dat is vanaf het eerste verslag van de gemeenteraad. Alles wat interessant was schreef ik op en achteraf kon dat dan per onderwerp worden verwerkt in een heemkundig praatje, brochure of boekvorm.”

“Mijn vrouw heeft er nooit problemen mee gehad dat ik dat deed want…ze was blij dat ik thuis was! Ik kon dikwijls tot middernacht bezig zijn met lezen en schrijven want op de duur is alles interessant. Mijn echtgenote was verpleegster, werkte meestal ’s avonds of ’s nachts en er liepen vier kinderen rond in huis…”

De interesse voor Merchtem is nog altijd levendig en het was dan ook niet verwonderlijk dat Raf met Merchtemkermis een bezoekje bracht aan de tentoonstelling van oude postkaarten van Soetendaelle of de Heemkring waar hij decennialang lid van was. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk