Leerlingen Sportbasisschool De Oester krijgen fietsveilige uitrusting

De GP Oetingen viel dit jaar helaas in het water en bijgevolg konden ook de leerlingen van De Oester in Oetingen zelf geen wielerwedstrijdje rijden. Toch worden de leerlingen nu getrakteerd op een fietsveilige uitrusting. “Op 9 maart stond de GP Oetingen, een internationale wielerwedstrijd voor vrouwen, op het programma”, vertelt Ward Van Der Kelen van De Oester. “De gemeente Gooik nam het initiatief om de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar hun eigen wielerwedstrijd te laten rijden. Als cadeau zouden alle leerlingen een verrassing krijgen van Gooik Sportief: opvallende hesjes en een helm zodat de leerlingen zich veilig op de fiets in het verkeer kunnen begeven. Jammer genoeg is zowel de wielerwedstrijden als het wedstrijdje voor de leerlingen niet kunnen doorgaan door de hevige sneeuwval die dag. De wedstrijd onder de leerlingen werd later echter wel gereden en zo hebben alle deelnemertjes toch hun fietsveilige uitrusting ontvangen.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland