Gemeente Gooik organiseerde onthaalmoment voor nieuwe inwoners.

De gemeente Gooik wil dat nieuwe inwoners ‘graag in Gooik’ zijn en organiseerde daarom opnieuw een onthaalmoment.

Tijdens het onthaalmoment met ontbijt en busrit leerden 40 nieuwe inwoners de gemeente, de diensten en elkaar beter kennen.

Simon De Boeck, burgemeester, heet de nieuwe inwoners van harte welkom:
“In 2022 kwamen er maar liefst 477 nieuwe inwoners (goed voor 256 gezinnen) bij. Onze Parel van het Pajottenland heeft dan heel wat te bieden op het vlak van toerisme, cultuur, jeugd, vrije tijd, …
Ook onze gemeentelijke en sociale diensten kunnen heel wat betekenen zoals bijvoorbeeld ondersteuning als het even moeilijk gaat.

Er kan in onze gemeente al heel wat digitaal aangevraagd worden via het digitale loket, we hebben heel wat kanalen om te communiceren, …
Maar we vinden het toch ook belangrijk om dingen te tonen, gezichten te herkennen, aanbod op maat uit te werken, … We blijven dan ook continue investeren in onze inwoners, onder andere met dit onthaalmoment.

Om de gemeente met eigen ogen te ontdekken, namen we de nieuwe inwoners graag mee op een busrit, langs de belangrijkste plekken in onze gemeente.

In naam van het college van burgemeester en schepenen en alle medewerkers, heet ik alle nieuwe inwoners dan ook van harte welkom.
Ik hoop dat ze ‘graag in Gooik’ zijn en genieten van al het moois van onze Parel van het Pajottenland.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland