Basket Opwijk speelt finale beker Vlaams-Brabant.

Basketbal Club Opwijk stoot door naar de finale van de beker Vlaams-Brabant. 

Nadat eerder Bct Overijse en de Eagles uit Merchtem voor de bijl gingen, was BCO in de halve finale van de Beker van Vlaams Brabant ook te sterk voor CSG Aarschot C. Met de steun van een enthousiast publiek in een nokvolle sporthal Heiveld klaarde de ploeg van coach Ben Becqu√© de klus. De 66-57 overwinning op reeksgenoot Aarschot was dan ook de kers op de taart na een seizoen met ups-and-downs. 

Voor BCO is het sinds 2015 ondertussen al de 5e keer dat het de finale haalt. 4 opeenvolgende jaren werd de finale betwist; 2 hiervan winnend afgesloten.  Omwille van Corona werd er twee jaar geen finale georganiseerd. Het predicaat ‚ÄúCup team‚ÄĚ is dus zeker en vast niet gestolen. 

Zaterdag 20 mei staat dan ook met stip in de agenda genoteerd van iedereen die BC Opwijk een warm hart toedraagt. Op die dag hoopt de club een nieuw stukje geschiedenis te schrijven en reist het af naar Haacht om de strijd aan te gaan met het sterke Toyota Wouters Diest. 

Bij BC Opwijk zijn ze er helemaal klaar en worden kosten noch moeite gespaard om met een geel-blauw legioen af te reizen naar de finale. Vanuit de club worden er onder andere bussen ingelegd en speciale t-shirts voorzien. Alles wordt uit de kast gehaald om zoveel mogelijk supporters en clubspelers de mogelijkheid te geven om mee te kunnen genieten van deze finale. En of het leeft binnen club en entourage…. Op minder dan 24u was de eerste bus al volgeboekt en ondertussen lopen de inschrijvingen op zijn einde en staat de teller op 150 supporters die mee zullen afreizen naar Haacht.

Topartikels bij Goeiedag.be