Kester Bruist zamelde 2.000 euro in voor zorgboerderij De Hoeve in Strijtem

Om het dorp nieuw leven in te blazen, hebben de verschillende verenigingen van Kester de handen in elkaar geslagen om doorheen het jaar tal van activiteiten te organiseren. Dat doen ze voortaan onder de naam ‘Kester Bruist’. De allereerste activiteit vond eind december plaats. Lokale (jeugd)verenigingen en tal van andere standhouders zoals de school, breiclub, ect. palmen de kerk van Kester in met eet-, drank- en kerstdecoratiestandjes tijdens een Kerstmarkt. “Het werd snel duidelijk dat we hier een goed doel aan moesten koppelen”, laat trekker Pascale Vanden Eeckhoudt weten. “Dat zou mensen natuurlijk extra motiveren om hun steentje bij te dragen. En of ze dat hebben gedaan. We kozen een lokaal goed doel, de Zorgboerderij Sint Franciscus in Strijtem (Roosdaal). Zij kunnen nu meer dan ooit steun gebruiken toen hun hoeve in augustus in vlammen opging.”

De Kerstmarkt van Kester Bruist zamelde zo liefst 2.060,40 euro in, dat integraal geschonken wordt aan de zorgboerderij. Met die donatie zal de zorgboerderij opnieuw opgebouwd worden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland