Marie-Anne Vanderhasselt stelt boek “Ouders onder hoogspanning” voor

Merchtem lijkt wel een dorp van schrijvers geworden. De boekvoorstellingen volgend mekaar op en donderdag 9 februari is het aan Marie-Anne Vanderhasselt om haar boek “Ouders onder hoogspanning”voor te stellen in de raadzaal van het gemeentehuis.

“In een gezin met jonge kinderen heerst vaak een gezellige drukte. Het is een aaneenschakeling van grote en kleine mijlpalen die we voor geen geld zouden willen missen. En toch… het jonge gezinsleven is behalve een unieke ervaring ook een bron van stress,” aldus de auteur.

In haar boek legt Marie-Anne Vanderhasselt uit hoe stress sluipend ons gezinsleven binnendringt, wat er in ons brein gebeurt wanneer het onder spanning staat. Ze geeft concrete handvaten naar kleine veranderingen in ons leven en lichamelijke oefeningen die kunnen helpen om te herstellen van de stressreactie. Zo kunnen we de stress op tijd aanpakken voor het ontspoort, zodat er meer mentale energie overblijft om mooie momenten in je gezin te beleven.

Marie-Anne Vanderhasselt is klinisch psycholoog en professor aan de UGent, faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen. Ze is zelf moeder van drie kinderen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk