Eerste stenen van Dorpsschool Oetingen gelegd

De eerste, symbolische stenen van de nieuwe Dorpsschool in Oetingen werden eindelijk gelegd. Enkele leerlingen metsten samen met het Gooikse college van burgemeester en schepenen alvast een kleine muur van de nieuwe school. Nadien werd er geklonken op de bouw van die nieuwe school in aanwezigheid van leerlingen, ouders, leerkrachten, directies, (bouw)partners en het college. “Momenteel verlopen de werken volgens planning”, laat Onderwijsschepen Christa Dermez (CD&V) weten. “De kelderverdieping is klaar en nu kan er verder aan de ruwbouw gewerkt worden. De leerlingen kijken vol ongeduld uit naar hun nieuwe school en hebben 101 vragen.”

Eind 2023 gebruiksklaar

Om de nieuwsgierige leerlingen te betrekken en te antwoorden op alle vragen kwam Kelly Hendrickx -architecte van B-ILD- eerder al eens langs in de klassen. Bovendien hebben de leerlingen ook enkele stenen zelf mogen versieren. Deze worden verwerkt in het gebouw, want zo wordt het écht hun school. “We startten op 1 augustus met de werkzaamheden voor het nieuwe scholencomplex”, aldus projectleider Koen De Vloed. “Ondertussen zijn de grondwerken uitgevoerd en de paalfunderingen, kelder en bodemplaat van het gelijkvloers geplaatst. De metselwerken zijn volop aan de gang. Begin volgend jaar worden de ruwbouwwerken grotendeels afgerond. Daarna komen nog achtereenvolgens de dak- en gevelafwerking, technieken, binnenafwerking en de eerste fase van de omgevingsaanleg. Volgens de vooropgestelde planning is de nieuwe site eind 2023 gebruiksklaar.”

Voor dit project, een samenwerking met de Vlaamse overheid, is een budget van 5,6 miljoen euro voorzien. “De Dorpsschool wordt een groene, open en omgevingsvriendelijke plek”, zegt burgemeester Simon De Boeck (CD&V). “In het moderne schoolgebouw met verschillende polyvalente ruimtes, zullen de kleuters het gelijkvloers innemen en de lagereschoolkinderen de eerste verdieping. Aan de school is er al een zone 30. Er komt ook een kiss and ride en de nodige fietsinfrastructuur.”

Als alles volgens planning blijft verlopen, zullen de 80 kleuters van Kleuterschool De Bron en de 120 leerlingen van lagere basisschool De Oester begin 2024 in de nieuwe Dorpsschool Oetingen les kunnen volgen. In die laatste gebouwen -die leeg zullen komen staan- wordt de STEAM Academy opgetrokken.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland