Jeugdhuis Guuk blaast 17 kaarsjes uit

Eind november mocht het Gooikse jeugdhuis Guuk 17 kaarsjes uitblazen. Met een gloednieuw gebouw als vooruitzicht, werd deze speciale verjaardag gevierd in een tijdelijke locatie met een spetterend feest. De werken aan de nieuwbouw zouden in het voorjaar starten om er hopelijk tegen de zomermaanden in te kunnen trekken. “We kijken er heel hard naar uit”, klinkt het. 

Jeugdhuis Guuk zag het levenslicht eind 2005 en elk jaar wordt er rond die datum een feestje gebouwd om dit te vieren. “Elk jaar met onze verjaardag organiseren we een groot feest in thema”, vertelt Samuel Billens, voorzitter van het bestuur. “Aangezien we dit jaar 17 jaar bestaan mocht ook hier een passend thema niet ontbreken. Aangezien 17 jaar huwelijk het ‘roze huwelijk’ wordt genoemd, kozen we voor een knalfeest in roze sfeer. Zo schonken we roze shotjes, gin en wijn maar ook de andere gebruikelijke dranken konden zoals gewoonlijk aan democratische prijzen gedronken worden. Het werd een feest om niet snel te vergeten met voorafgaand een receptie en nadien een honderdtal bezoekers die genoten van de muziek van dj’s Barak Fêture en Surrender2Bass. Bovendien werken we sinds kort ook opnieuw met lidkaarten waar je heel wat voordelen uit kan halen zoals een gratis drankje bij feesten. Elke vrijdag blijven we natuurlijk open en dan kan je je zo’n lidkaart aanschaffen.” 

Nieuwbouw 

Exact een jaar na de laatste dag in het jeugdhuis kon de Gooikse jeugd zich vanaf mei opnieuw uitleven in hun stekje. Tijdelijk weliswaar, want de bouw van het nieuwe jeugdhuis zal stilaan beginnen. Een nieuwe oplossing werd gevonden langs de Hoevestraat 20 in Gooik, een grote manege met lokaal waar de jongeren van het Gooikse jeugdhuis hun tijdelijk onderdak hebben gevonden. Voor wie het nog niet was opgevallen: langs de Dorpsstraat wordt een gebouw opgetrokken met enkele appartementen en mogelijks een nieuwe horecazaak. Hiervoor werd zowel café en zaal De Vrede als het jeugdhuis met de grond gelijk gemaakt. 

Op de grasstrook achteraan werd een plekje vrij gehouden om een nieuw, ondergronds jeugdhuis te bouwen. Vooraleer de bouw kan starten, moesten de appartementen eerst grotendeels afgewerkt worden. Dat is intussen bijna het geval, waardoor de werken aan het nieuwe jeugdhuis met een beetje geluk begin 2023 kunnen starten. “We kijken er natuurlijk heel hard naar uit”, klinkt het nog. “De tijdelijk oplossing is natuurlijk mooi meegenomen, maar iedereen kijkt ernaar uit om het nieuwe gebouw volledig in te richten en onze creativiteit z’n gang te laten gaan. Het gebouw wordt bovendien ook volledig ingegraven in de helling met groen dak zodat deze geluidsoverlast beperkt en het gebouw grotendeels onzichtbaar maakt. Ook werd er een terras en brede raampartij voorzien die een zicht op het landschap van de Molenbeekvallei toelaat.” 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland