De kunst van Boerman in De Kersenpit

Van zaterdag 14 tot 22 januari gaat in zaal De Kersenpit in Mazenzele een tentoonstelling door met werken van Paul Vermeiren, beter gekend als Boerman. Hij studeerde Grafische Kunsten in Gent. Tijdens zijn opleiding leerde hij ook andere artistieke waarden kennen, zoals muziek, zang, toneel en … de natuur.

Hij ging aan de slag als grafisch ontwerper van bier- en wijnetiketten voor de internationale markt. Daarna werd hij verantwoordelijke van de lay-outafdeling van Graphic Center.

Hij was ook leerkracht in de Opwijkse BuSO-school, toen gevestigd in de oude gasthuisgebouwen achter de Marktstraat-Gasthuisstraat. “Het jarenlange contact met de leerlingen maakte de meest boeiende en vruchtbare periode van mijn leven,” vertelde hij daar zelf over. Hij gaf er les tot aan zijn pensioen.

De kunst van Boerman is tot op vandaag nog altijd te bewonderen op de zijgevel van handelszaak Fijnwijn op de Steenweg op Aalst.

Naast het doek vond Vermeiren ook zijn weg naar het scherm. Hij was ooit te gast in Alleen al het idee, een tv-programma van Herman Van Molle. Daar presteerde Paul het om met een fijn penseel een Weesgegroet te schrijven op een luciferdoosje van 7 cm.

Het oeuvre van Boerman bestaat uit zwart-wit creaties, olieverf, acryl, houtskool, pyrografie, airbrush en portret. Realisme en aandacht voor de kleinste details kenmerken zijn werk. Het loont zeker de moeite om de kunst van deze veelzijdige kunstenaar te ontdekken.

De tentoonstelling kan vrij bezocht worden op:

Zaterdag 14 januari 2023, woensdag 18 januari 2023, zaterdag 21 januari 2023 van 14 tot 18 uur

zondag 15 januari 2023 van 10 tot 18 uur

zondag 22 januari 2023 van 10 tot 18 uur (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk