Michel Doomst (67) stopt na 33 jaar als burgemeester van Gooik

Michel Doomst (67), burgemeester van Gooik (CD&V), draagt al 32 jaar ongeslagen de sjerp. Dat maakt hem de langst zittende – nog actieve – burgervader van Vlaanderen. Maar vanaf januari 2022 zal hij zijn sjerp na 33 jaar dienst doorgeven aan zijn 40-jarige eerste schepen Simon De Boeck (CD&V). 

“Ik neem deze beslissing niet omdat ik me uitgeblust voel, maar wel met het oog op de toekomst”, aldus Doomst. “Tot vandaag werk ik met veel plezier 7 dagen op 7 voor de gemeente maar ik wil graag de jonge generatie voldoende ruimte geven om zich te ontwikkelen. Dit lijkt me dan ook een goed moment om de fakkel door te geven. Ik wil het gemeentepersoneel en alle collega’s van de afgelopen 33 jaar bedanken voor al die mooie jaren van samenwerking.” 

Familie op eerste plaats

Doomst zal volledig stoppen met gemeentepolitiek zowel als burgemeester, schepen en gemeenteraadslid. Wel zal hij betrokken blijven bij de werking van CD&V Gooik, maar aan een ander tempo. Vooral zijn familie komt nu op de eerste plaats. 

Simon De Boeck heeft de eer om Doomst op te volgen. Met al 15 jaar ervaring als schepen is hij volgens de partij de geknipte persoon om de taak van burgemeester te vervullen. De officiĂ«le overdracht zal in januari 2022 plaatsvinden. In het schepencollege zetelt vanaf dan ook de opvolger op de lijst met het meeste aantal stemmen: de 60-jarige Herman Anthoons (CD&V). 

Over Michel Doomst: Bij de meeste mensen is hij gekend als burgemeester van Gooik. Op nationaal vlak is hij  -al dan niet- berucht als ‘Mister Splitser’ van Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV). Zijn familie en vrienden kennen hem als burgervader, papa en opa. Hij ging van gemeenteraadslid in de oppositie naar burgemeester en van burgemeester naar provincieraadslid en Vlaams parlementslid. Verder dook zijn naam ook op in een fraudedossier waarnaar het onderzoek nog steeds aan de gang is

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland