Véél volk voor duisterniswandeling

Op zaterdag 9 oktober werd in heel Merchtem de openbare verlichting gedoofd tijdens de ‘nacht van de duisternis’. Er werd ook een duisterniswandeling georganiseerd met vertrek- en eindpunt aan de kerk van Brussegem. En die trok héél veel volk. Zo’n 600 deelnemers. Om 20 uur waren al 250 lichtjes uitgedeeld aan kinderen die met hun ouders meestapten door het donkere, avondlijke Brussegem.

Er werd afgestapt van het plan om twee wandelingen te organiseren omdat de toeloop zo groot was. Dus vertrok om de 20 mnuten een omvangrijke groep, begeleid door een gids van Natuurpunt. Wie nog even moest wachten kon terecht in de kerk waar er voor de kinderen een voorleeshoekje was ingericht of zich vergapen aan de muziek en het vuur van een vurige muzikant.

De hele manifestatie was georganiseerd door het gemeentebestuur i.s.m. Natuurpunt en de Gezinsbond. Tijdens de wandeling werden de deelnemers gewezen op de avondlijke activiteiten van planten en dieren. Zeker voor herhaling vatbaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk