8 huiszoekingen op verschillende plaatsen in Zellik. 3000 cannabisplanten aangetroffen.

De federale gerechtelijke politie Halle-Vilvoorde is gisteren op verschillende plaatsen binnengevallen in Zellik. De invallen en huiszoekingen kaderen in een onderzoek naar cannabisplantages. Onder meer in het centrum van de deelgemeente Zellik werd een plantage aangetroffen in het voormalig Belfius bankkantoor.

Zwaar bewapende agenten vielen woensdagnamiddag binnen in het voormalig Belfius-bankkantoor in het centrum van Zellik. De glazen toegangsdeur van het pand werd ingebeukt waarop meerdere agenten het gebouw bestormden. Er zouden volgens sommige bronnen twee personen geboeid zijn afgevoerd. De inval kadert in een grootschalig onderzoek naar cannabisplantages en fraude. Zo vonden er woensdag nog meer huiszoekingen plaats in Zellik. Het parket Halle-Vilvoorde laat weten dat er op acht verschillende plaatsen huiszoekingen werden uitgevoerd. In totaal werden 3000 cannabisplanten aangetroffen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk