90-tal kinderen basisschool De Oester geëvacueerd na rook in brandcentrale

Vrijdagochtend werden een 90-tal kinderen van basisschool De Oester in Oetingen (Gooik) geëvacueerd nadat er rook in de brandcentrale (een centrale waar alle signalen van rookmelders en andere beveiligingssensoren samenkomen) was ontstaan. Daarop ging het brandalarm af, waarna de directie meteen de hulpdiensten kon verwittigen. 

De leerlingen van de basisschool werden meteen geëvacueerd naar de voetbalterreinen van S.K. Oetingen. Rond 9.10 uur kwamen de hulpdiensten te plaatse. Daar bleek dat de rook was uitstaan na kortsluiting aan een printplaatje in de brandcentrale. “Ze hebben geluk gehad dat het brandalarm is afgegaan”, klinkt het. “Dankzij de snelle reactie van de school kon een veel grotere ramp vermeden worden.” Het printplaatje werd door een elektricien meteen op een ander circuit geschakeld waar de elektriciteit op werd afgesloten. De kinderen konden om 9.50 uur zoals gewoonlijk opnieuw de lessen hervatten. 

Bij het voorval vielen geen gewonden en bleef de schade beperkt tot het printplaatje. De brandcentrale en elektriciteitskast worden zo snel mogelijk opnieuw gekeurd en indien nodig vervangen. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland