Zangeres Katrien Verfaillie steekt met nieuwe cd zorgsector een hart onder de riem

Katrien Verfaillie speelt al heel lang regelmatig pianoconcerten maar zelf gezongen had ze nog nooit. Tot ze vorig jaar na de uitbraak van het coronavirus het nummer kunnik nemi na joen komn opnam op de bekende melodie van Jean Ferrat en dat uitgroeide tot een grote hit op YouTube. “Het was de eerste keer dat ik voor een publiek zong en omdat het zo’n succes werd, had ik de smaak te pakken”, zegt de West-Vlaamse zangeres. “Tijdens de lockdown groeide dan het idee om verder liedjes te schrijven. Zo kwam ik tot mijn eerste plaat met zes liedjes in het West-Vlaams en zes pianoliedjes.”

Die plaat kwam niet toevallig dit jaar uit tijdens de Week van de Zorg. “Met de liedjes wil ik zoveel mogelijk mensen in de zorg blij maken. Zeker nu tijdens de coronacrisis hebben we gemerkt hoe belangrijk hun dagelijkse inzet is. Ik liet 10.000 platen maken en zeker in West-Vlaanderen loopt de verkoop al goed, maar ik hoop heel Vlaanderen te kunnen overtuigen. Wie in de zorgsector werkt, kan de cd al aankopen aan vijf euro, anderen betalen twintig euro.”

Maar niet alleen de liedjes moeten de zorgsector blij maken. “Een deel van de opbrengst ga ik ook aan hen schenken. Ik hoop zo om tien schenkingen te kunnen doen. Een eerste schenking van duizend euro gaat alvast naar huis Ter Linde in Asse, een huis voor volwassenen met een licht tot matige verstandige beperking.”

De zangeres kwam zelf een kijkje nemen hoe de zorginstelling het geld besteed heeft. “We verhuisden onlangs nog maar vanuit onze gebouwen in Heierveld naar de residentie Klein Veldeken. Dankzij de schenking konden we een knutselkar aankopen. Daarin kunnen we al ons knutsel- en speelmateriaal bewaren en ook makkelijk verplaatsen. We konden ook heel wat nieuwe, duurzame spelletjes aankopen”, klinkt het daar.

Katrien Verfaillie hoopt om nog veel cd’s te kunnen verkopen om ook andere zorginstellingen blij te maken. Binnenkort speelt ze ook nog heel wat concerten, waaronder op 29 juli in de tuin van het CC Asse. De cd bestellen kan via www.katrienverfaillie.be.

Topartikels bij Goeiedag.be