Café Lido heropende met nieuwe uitbater Kristof Pede achter de tapkraan

Het was meteen een gezellige drukte op de eerste werkdag van Kristof Pede (36) in café Lido in de Opperstraat. “Woensdag om 10 uur gingen de deuren open en werd er officieel een lintje doorgeknipt door de burgemeester. De eerste trouwe stamgasten stonden toen al aan te schuiven en zochten snel een plaatsje aan tafel. Het was nog even hectisch want dinsdagavond was plots de koelinstallatie uitgevallen. Gelukkig konden we nog een mobiele tapinstallatie laten aanrukken”, aldus de nieuwe uitbater.

De vorige uitbater was Willy Christien, maar hij overleed in maart van dit jaar. “Nonkel Willy stond hier twee verschillende periodes achter de toog. De laatste jaren kwam ik ook al regelmatig eens meehelpen. Ik had het dan ook zonde gevonden mocht het café niet langer in familiehanden gebleven zijn. Ik werk als bediende bij BNP Paribas Fortis en blijf dat doen. Maar in bijberoep zal ik hier achter de toog terug te vinden zijn. Ik krijg daarbij hulp van tante Sien, de zus van nonkel Willy”, zegt de nieuwe uitbater van café Lido.

Kristof had het café zelfs al eerder willen openen, maar met slechts vier terrastafel zou dat niet rendabel zijn. Dus was het wachten tot 9 juni en de klanten ook binnen mogen zitten. “Het café trekt een mix aan generaties aan. Overdag komen de kaarters langs, ‘s avonds komen de mensen na hun werk iets drinken. En in het weekend vormen we het clublokaal van voetbalclub FC Lidokerke. Ik kan dus rekenen op een vast cliënteel, het doet me deugd dat velen al op de eerste dag hun weg terugvonden. Op termijn wil ik ook weer de competitie golfbiljart opstarten in het café. En ik kijk al uit naar de kermis Opperstraat, dan is het hier drie dagen feest”, heeft Kristof mooie vooruitzichten.

Topartikels editie Ninove-Dender