Gratis frikandellen moeten klanten overhalen

De wegomlegging ten gevolge van wegenwerken aan de Windberg in Wemmel hebben grote gevolgen voor Brussegem. Niet alleen is er veel sluipverkeer in Hamme maar de middenstanders zien hun omzet drastisch kelderen. Ze hebben al vruchteloos tegen de wegomlegging geprotesteerd.

Patrick Stubbe van Puur Frituur klaagt over een omzetverlies van 60% omdat de mensen van het dorp niet meer aan zijn frituur langs de Brusselsesteenweg in Hamme geraken zonder een grote omweg te moeten maken. Wie via de Windberg van Wemmel komt, kan niet dezelfde weg terug en moet ook een grote omweg maken.

Om de pil enigszins te verzachten doet Patrick een grote inspanning: wie een pakje friet koopt, krijgt een gratis frikandel. “Door de omleiding komen de mensen niet meer tot hier om frietjes te halen,” zucht Patrick. “De gratis frikandel actie loopt tot het einde van de werken en wordt georganiseerd dank zij de steun van leverancier Sariye Namni van Beckers Snacks. Tijdens de coronaperiode heb ik een nieuw buitenterras aangelegd, dat kostte zo’n 20.000 euro. Tijdens de periode van het EK mag je bij een pakje friet ook een gratis saus kiezen”.

Met al die promotieacties hoopt Patrick dat de klanten de weg naar zijn frituur weer vinden. Op financiële steun van de Vlaamse overheid moet hij niet rekenen omdat hij niet in “de rode zone van de werken” ligt.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk