Twee regenboogzebrapaden aangelegd: “In Meise moet iedereen zichzelf kunnen zijn”

Op twee plaatsen in Meise werd een regenboogzebrapad geschilderd. Hiermee toont de gemeente zich solidair met de holebi-gemeenschap: in Meise moet iedereen zichzelf kunnen zijn.

Aan het Administratief Centrum hangt elk jaar in mei ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT) een regenboogvlag uit om solidariteit te tonen in de strijd tegen holebi- en transfobie. Om deze solidariteit en betrokkenheid altijd zichtbaar te maken in de gemeente, zijn er nu op twee drukke plaatsen regenboogzebrapaden aangelegd: één aan het Administratief Centrum in de Tramlaan in Wolvertem en één aan de Akademie voor Muzische Kunsten in de Brusselsesteenweg in Meise.

“In Meise moet iedereen zichzelf kunnen zijn”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “Met de aanleg van deze regenboogzebrapaden willen we een hart onder de riem steken van onze holebi- gemeenschap. In onze gemeente is immers geen plaats voor discriminatie.”

Marie-Jeanne Thaelemans, schepen van verkeersveiligheid (Samen Anders): “Een regenboogzebrapad wordt geschilderd tussen de lijnen van een officieel zebrapad en blijft zo rechtsgeldig en conform de wegcode. Het gemeentebestuur toont met deze zebrapaden dat we diversiteit omarmen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise