Creatieve organisators gezocht voor activiteiten op Asiat-site: “Elkaar weer vinden na coronamiserie”

Vilvoordenaars en verenigingen uit de wijde omgeving worden uitgenodigd om deze zomer activiteiten te organiseren op de Asiat-site in Vilvoorde.. Hun activiteit wordt opgenomen in het zomerprogramma. “Zo wordt Asiat deze zomer dé plaats waar Vilvoordenaars elkaar weer vinden na de coronamiserie”, klinkt het.

Vanaf nu tot 3 oktober bruist de Asiat-site weer van de activiteiten. De culturele pop-up bar ‘zomer van Asiat’ en het kunst- architectuur- en muziekfestival Horst (10-12 september) hebben ook deze zomer weer heel wat op hun programma. Maar er is ruimte voor meer: ‘huisvandeMens’ zoekt Vilvoordse verenigingen of particulieren die deze zomer iets willen organiseren. Ze kunnen met hun activiteiten terecht op de Asiat-site, onder andere in één van de twee unieke paviljoenen die speciaal voor het Horst-festival gebouwd worden. Organisatoren kunnen gebruik maken van tal van faciliteiten op de site.

Tamara De Laet van het huisvandeMens legt uit: “De locatie en infrastructuur van ‘de zomer van Asiat’ en Horst vormen een uniek kader om je organisatorische creativiteit op los te laten. Er heerst een feeërieke sfeer, alle nodige nutsvoorzieningen en meubilair zijn aanwezig. Zowel verenigingen als individuen met een idee en veel goesting zijn welkom. Na de lockdowns en het coronagedoe willen we deze zomer van de Asiat-site dé ontmoetingsplaats maken waar Vilvoordenaars elkaar (weer) vinden. Waar we kunnen herademen en heropleven.”

De culturele pop-upbar is wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag, telkens van 11 uur tot middernacht. Op het menu? Een zonovergoten zomerbar met een verfrissende menukaart, het nodige streepje muziek, verse pizza’s uit de houtoven, het EK voetbal en tal van andere culturele activiteiten

Personen of verenigingen die iets willen organiseren, kunnen contact opnemen met het huisvandeMens Vilvoorde: doewatopasiat@deMens.nu. Voor meer informatie over de zomer van Asiat en Horst: www.zomervanasiat.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise