Kerstman met de fiets op pad door de straten van Gooik

Dirk Dermez (57) uit Gooik was afgelopen Kerstdag niemand minder dan de Kerstman voor één dag. Hij offerde de feestelijke dag op om tijdens de middag door de straten van Gooik te fietsen. Verkleed als een échte Kerstman kroop hij op zijn versierde fiets met bijpassende lichtjes en bezocht hij alle drukke straten en wijken in de gemeente.

“Het was een prachtige dag”, vertelt hij. “Ik had het aan niemand vertelt, het moest natuurlijk een verrassing blijven. Desondanks kwamen er tientallen mensen aan de deur steun om de Kerstman te begroeten. Door de maatregelen rond corona mocht ik echter geen snoepjes aan de kinderen geven. Het heeft enorm veel reacties uitgelokt, want de auto’s op de baan lieten zelfs ook even van hun horen wanneer ik voorbij kwam. Op deze manier heb ik er toch voor kunnen zorgen om wat licht te brengen in deze donkere en sombere periode.” Het initiatief wordt volgens Dirk zeker iets om de komende jaren verder mee aan de slag te gaan.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland