240 jaar K. Hamonie Sint-Cecilia

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia bestaat dit jaar 240 jaar. Gesticht werd ze onder het Oostenrijks bewind in 1780. Het was de bedoeling om deze mooie verjaardag in de maand mei te vieren via een verbroedering met een Oostenrijkse muziekvereniging. Corona stak echter stokken in de wielen. Ook een feestelijk Ceciliafeest kon om dezelfde reden niet plaats vinden.

Foto: Drie jaar geleden bij de huldiging van verdienstelijke leden.

De feestelijke verjaardag zomaar laten voorbijgaan was geen optie. Alle 386 leden krijgen in de laatste dagen van het jaar een mooie kerstkaart, een doos pralines en een sleutelhanger thuis bezorgd.

En de jeugdharmonie heeft een kerstwandeling met opdrachten uitgestippeld in Merchtem-centrum. Je kan de wandeling doen op een moment naar keuze tussen 26 december en 3 januari. Omwille van de corona moeten de groepjes beperkt worden tot 4 personen. De wandeling is ongeveer 5 km. Hoe je kan deelnemen, lees je hieronder.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk