Flexicontroles: weinig inbreuken tegen corona en alcohol wel veel sneldheidsovertredingen

Tijdens de eindejaarsfeesten gaat de politie van AMOW flexicontroles houden, de traditionele winterbobcontroles worden uitgebreid met controles op het naleven van de coronamaatregelen. De eerste flexicontroles werden als gehouden in Asse, Opwijk en Wemmel.

Uit die eerste controles bleek dat er geen inbreuken waren tegen de coronamaatregelen. Ook de inbreuken tegen het rijden onder invloed (alcohol en/of drugs) vielen vrij goed mee. Enkel in Wemel werd 1 bestuurder betrapt op een te hoog alcoholgehalte en 1 bestuurder op rijden onder invloed van drugs.

De snelheidscontroles gaven andere cijfers. In Wemmel reden 75 van de 279 gecontroleerde bestuurders te snel. In Asse reden 44 van de 315 bestuurders te snel. In Opwijk waren ze minder gedisciplineerd. Op de Vilvoordsesteenweg reden 34 van de 73 gecontroleerde bestuurders te snel. Drie rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken. Daarbij was het rijbewijs van een vrachtwagen bestuurder die 87 km per uur reed. Twee personenwagens reden nog harder. Hun snelheid werd gemeten op 90 en 98 km per uur.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...