Voormalig N-VA-partijbestuurslid vervoegt Vlaams Belang

Isabelle Pierreux, voormalig bestuurslid van het N-VA-bestuur, legde dinsdagavond de eed af als nieuw gemeenteraadslid in Gooik.

Ze volgt Alexandra Janssens-Collee (N-VA) op die ontslag nam omdat ze afgelopen zomer Gooik ruilde voor Brugge. Pierreux kondigde bij haar eedaflegging echter meteen aan dat ze haar oude partij verlaat en de rangen van het Vlaams Belang vervoegt. Dat laatste gebeurde onder goedkeurend oog van partijvoorzitter Tom Van Grieken en Vlaams parlementslid Guy D’haeseleer uit buurgemeente Ninove, die de eedaflegging bijwoonden.

Pierreux zetelde eerder als eerste en enig gemeente- en OCMW-raadslid van N-VA in Gooik. Ze maakte ook enkele jaren deel uit van het nationaal partijbestuur. Volgens N-VA-kamerlid Kristien Van Vaerenbergh is Pierreux al sinds 2012 geen lid meer van de partij, al stond ze dat jaar nog wel op de Gooikse N-VA-lijst, waar ze tweede opvolger werd.

Niettemin kwam voor N-VA de overstap naar Vlaams Belang als een complete verrassing. “Net als vele N-VA-kiezers voel ik mij bekocht. Voor mij is het Vlaams Belang de enige partij die zichzelf trouw is gebleven en zijn rechtlijnigheid heeft behouden”, aldus Pierreux, die tegelijk hulde bracht aan wijlen parlementslid en lokaal VB-boegbeeld Joris Van Hauthem.

Voor het gemeentebestuur van Gooik heeft dit geen enkel gevolg, want de CD&V van burgemeester Michel Doomst regeert er al jaren met een absolute meerderheid.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland