Onderzoek naar wandelgebruik in Pajottenland

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei start, samen met Toerisme Vlaams-Brabant, met de uitbouw van een monitoringsysteem om het aantal wandelaars op het wandelnetwerk Pajottenland te meten.

Dat wandelnetwerk Pajottenland wordt volgend jaar uitgebreid tot 750 km trage wegen.

Uit de verkoopcijfers van de wandelnetwerkkaart, blijkt dat het Pajottenland een geliefde wandelregio is.

Maar hoeveel wandelaars gebruiken dit wandelnetwerk? Wie zijn deze wandelaars? Wat vinden ze van het netwerk? Wat zijn hun noden? En hoeveel besteden ze tijdens hun tocht? Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei gaat samen met Toerisme Vlaams-Brabant op zoek naar het antwoord op deze vragen.

Toerisme Vlaams-Brabant investeert in tien houten telpalen. Iedere wandelaar die er langs loopt, wordt geteld. Alle tellers zijn voorzien van een gsm-internetverbinding zodat alle gegevens via een online applicatie raadpleegbaar zijn.

Vrijwillige enquĂȘteurs gezocht

Het telsysteem wordt aangevuld met enquĂȘtes die meer moeten leren over de noden en wensen van de wandelaars.

Dat gebeurt met de medewerking van vrijwillige enquĂȘteurs. De enquĂȘte loopt gedurende Ă©Ă©n jaar in Gooik, Lennik, Pepingen en Roosdaal en start begin 2014.

De gezochte vrijwilligers moeten gedurende tien namiddagen in de loop van 2014 de wandelaars bevragen over hun ervaringen. Ze krijgen een vergoeding van 20 euro per namiddag, plus een gratis wandelkaart van het nieuwe wandelnetwerk Pajottenland vanaf juni 2014.

Geïnteresseerden zijn welkom tijdens het Café Ikdoemee op woensdag 8 januari om 19.30 uur in de Oude Pastorie, Donkerstraat 21 in Gaasbeek.

Graag een mailtje naar inge@pajot-zenne.be om je aanwezigheid te bevestigen.