Oud-burgemeester Galmaarden Pierre Deneyer overleden

In Galmaarden is voormalig burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) overleden. Hij sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Deneyer was van 2000 tot 2018 burgemeester, hij werd 80 jaar. De gemeente Galmaarden opent een rouwregister.

Pierre Deneyer werd geboren op 10 januari 1944 in Tollembeek. In 1983 stapte hij in zijn politiek en werd hij voorzitter van het OCMW. Daarna werd hij schepen. Een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2000 werd hij burgemeester toen zijn partijgenoot Georges Cardoen overleed. Na de gemeenteraadsverkiezingen kon hij aanblijven als burgemeester, en dat bleef hij tot 2018.  

Uit onvrede met het opstellen van de CD&V-lijst bij de verkiezingen van 2018, besliste hij om te stoppen. Volgens Deneyer speelde het onderzoek dat tegen hem liep naar aanleiding van een conflict met een personeelslid van de gemeente, daarbij ook een rol. 

Deneyer sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid, maar 2 weken geleden vierde hij nog zijn 80e verjaardag. Hij overleed thuis omringd door zijn familie. Hij en zijn vrouw, die overleed in 2011, kregen 3 kinderen. Intussen zijn er ook 7 kleinkinderen. 

Het gemeentebestuur van Galmaarden hangt de officiële vlaggen halfstok en opent vanaf dinsdag een rouwregister in het gemeentehuis, tot en met 2 februari. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland