Yvonne Geeurickx vierde haar 104de verjaardag!

Wat ziet ze er nog goed uit! De jaren lijken op haar wel geen vat te hebben. Op dinsdag 23 januari 2024 werd Yvonne Geeurickx, bewoonster in Woonzorgcentrum De Oase, 104 jaar. De jarige is afkomstig uit de Kalkestraat te Opwijk en verblijft sinds 16 juli 2018 in het woonzorgcentrum De Oase.

Opwijk telt momenteel zeven honderdplussers en daarvan voert Yvonne het klassement aan. In De Oase heeft ook al een andere bewoonster de kaap van 100 gerond. In het woonzorgcentrum maken ze er een traditie van om die eeuwelingen uitgebreid te vieren.

“Wij vieren elke verjaardag boven de honderd alsof het een honderdste verjaardag betreft,” aldus directeur Geert Geeroms. Het was bijna een ganse dag feest. Tijdens het aperitief zong het Reginakoor een aantal liedjes waarna, de door Yvonne gekozen, feestmaaltijd werd opgediend.

Yvonne werd omringd door haar vijf kinderen en familieleden. Ook de andere bewoners deelden in de vreugde. Kortom iedereen was op de afspraak, niet alleen met felicitaties maar ook met cadeaus. Die waren er onder meer van de directie en het gemeentebestuur.

Uiteraard wilde ook iedereen met de 104-jarige op de foto. Yvonne was de ster van De Oase! Overigens zijn de oudste Belgische man en vrouw respectievelijk 109 en 107 jaar. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk