Ronde van Vlaanderen 2024 doet Opwijk aan

Goed nieuws voor de wielerliefhebbers want dit jaar rijdt de Ronde van Vlaanderen door Opwijk. De passage zal kort zijn op paaszondag 31 maart, maar toch. Het gaat wel enkel om de wegrit bij de mannen elite. Wegens werken in Hamme moet Vlaanderens Mooiste even uitwijken.

Even voor de middag zal de rennerskaravaan vanuit Lebbeke het Opwijkse grondgebied aandoen. Via de Steenweg op Dendermonde (N47) gaat het dan tot het kruispunt Plezanten Hof. Daar draaien de renners de Steenweg op Aalst (N411) op richting Baardegem en Aalst.

Om alles vlot te laten verlopen is een tijdelijke politieverordening nodig om zowel de veiligheid van de toeschouwers te kunnen waarborgen als om het normaal verloop van de wedstrijd te kunnen garanderen.

Iets organiseren tijdens die doortocht kan zomaar niet. Daarvoor is een vergunning nodig en die moet op voorhand worden aangevraagd. Bovendien zijn de organisatoren van een (rand)activiteit of een evenement langs het parcours gebonden aan strikte procedures en voorwaarden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk