Oude dorpszichten en foto’s op nutskasten in Galmaarden

Op 10 plaatsen in Galmaarden werden de nutskasten opgesmukt met afbeeldingen van postkaarten en foto’s. Ze tonen dezelfde plaatsen lang geleden of tijdens feestelijke momenten. Zo kan iedereen zien het er vroeger uitzag. Na een voorstel van gemeenteraadslid Filip Durant (N-VA) op de gemeenteraad van november 2020, vroeg schepen Ludo Van Paepegem (CD&V) aan de cultuurraad en de cultuurfuctionaris om voorstellen te doen voor de bekleding van nutskasten verspreid over de gemeente. Een werkgroep maakte een selectie van 10 foto’s. Voor de toekomst denkt het gemeentebestuur ook aan reeksen met teksten, schilderijen en foto’s van planten en dieren die je niet ziet maar die vlakbij in de buurt zijn. “Uit deze eerste reeks kunnen we leren wat er goed ging en wat we de volgende keer anders willen doen”, klinkt het. “Opmerkingen en suggesties zijn steeds welkom via cultuur@galmaarden.be.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland