Toer Meetschieten Asse deed Cristal Boys aan

Volksspelen. Welke zijn er, wie doet het en waar, het zou jaren geleden wel een programma van Paul Jambers kunnen geweest zijn. Meetschieten is er eentje en in Asse al jaren aan een revival toe of in feite nog nooit helemaal weggeweest. Op zaterdag 3 juni werd het terrein van FC Cristal Boys op Sleeuwagen te Merchtem aangedaan, de vierde halte in een lange rij.

26 ploegen schreven zich in en er werd gegooid naar acht bakken gevuld met klei. Voor gelegenheidsploegjes is 7,10m een moeilijk in te schatten afstand. De stuivers vliegen ofwel te ver of wel te kort, dit in schril contract met goed geoliede trio’s uit Asse. Sommigen lijken wel op automatische piloot te gooien en zouden zelfs met de ogen dicht de meet raken. Elke ploeg speelde acht wedstrijden.

Pjeedepoel, Café Stinne, Bal van de Pastoor en Café Rode Roos, dat is een greep uit de namen van de deelnemende teams. Meer dan eens kwam de meetlat er aan te pas, er werd al eens bitsig gereageerd als de concurrentie net iets beter gooide, maar al bij al genoot iedereen van een gezellige namiddag. In de kantine van Cristal Boys hoorde je niemand klagen. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be