Campus Bogaerdstraat officieel ingehuldigd

Zondag 4 mei was niet alleen Knabbel- en Babbel(wandel)dag in het Merchtemse centrum doch tevens ook de inhuldiging van de nieuwe campus Bogaerdstraat. De ontdekkings- of kennismakingswandeling, of hoe met het ook wil noemen, lokte toch een vijfhonderdtal deelnemers en die kregen waar voor hun geld.

Prachtig weer, herbekijken of ontdekken van plekjes of baantjes, dit gekoppeld aan recente realisaties van de huidige bestuursploeg en dat alles gekruid met een hapje en een drankje bij de verschillende haltes als de parking aan het ADB-huis, het vernieuwde pleintje (soldaat) op de Krekelendries, de nieuwe parkings, de inkom van het Lijsterbespark en met als slotapotheose de complete make-over van de centrumtuin.

Daar werd duidelijk waarom er de voorbije maanden zoveel voertuigen van de gemeentelijke technische dienst in de Bogaerdstraat stonden. Gewoonweg schitterend, anders kan men de realisatie van die groene rustgevende oase in het hart van Merchtem niet catalogeren. Dat burgemeester Maarten Mast in zijn openingsspeech bijna een complete serre bloempotten richting gemeentepersoneel en werkmannen – neen ‘stielmannen’ – gooide was best begrijpelijk (meer dan terecht, gezien wat daar men eigen mankracht werd gerealiseerd)!

Er boterhammetjes opeten of huwelijken voltrekken, alles behoort de grote waaier van mogelijkheden op de plaats van ontmoeting, ontspanning en plezier, die vanaf nu campus Bogaerdstraat noemt. “Dit is de grootste opportuniteit van deze legislatuur: heel deze site stond niet in onze meerjarenplanning en toch hebben we dit gerealiseerd, en dit bovenop alles wat wel voorzien was,” vertelde de burgemeester trots, terwijl hij in dezelfde adem ook zijn schepenen (zowel CD&V Plus als LvB) bedankte voor de constructieve samenwerking.

“Inmiddels zijn ook de kantoren voor de wijkpolitie zowat instapklaar en ook de drie gemeenschapswachten hebben er al hun stek gevonden. Binnenkort opent het nieuwe politiecommissariaat van de zone AMWO de deuren in Asse, maar het huisvesten de wijkagenten kort bij de burgers kan de veiligheid in Merchtem alleen maar ten goede komen,” aldus Mast.

En de Merchtemnaren die er niet bij waren, die krijgen de komende dagen nog tijd genoeg om de locatie te ontdekken. Dat zal dan wel zonder een gratis drankje, hamburger en een streepje muziek zijn. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk