Dilbeek organiseerde opnieuw burgerforum.

Gemeente Dilbeek organiseert voor de tweede keer een burgerforum. Alle Dilbekenaren werden uitgenodigd om mee het gesprek aan te gaan over een selectie van projecten. Op die manier wil de gemeente ideeën verzamelen voor aankomende initiatieven, een overzicht geven van projecten die lopen, of feedback verzamelen over afgelopen projecten.

Het burgerforum werd vorig jaar in het leven geroepen als onderdeel van een vernieuwing van het gemeentelijke participatiebeleid. Tijdens het uitwerken van het nieuwe participatiebeleid bleek dat er nood was om af en toe verschillende projecten samen te brengen op één avond. Op die manier kunnen ideeën en informatie op korte tijd tussen burgers en gemeente worden uitgewisseld.

Op dit forum werden er verschillende onderwerpen behandeld. Deelnemers konden aanschuiven bij sessies rond toerisme, het organiseren van evenementen, de uitdagingen van ruimtelijke planning, en kennisondersteuning voor verenigingen. Ook werd er informatie gegeven over hoe de Dilbekenaren betrokken zullen worden bij de voorbereiding van de nieuwe meerjarenplanning in 2024.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland